open help in nieuwe tab/window
De Button Maker bevat de volgende elementen:
TEKST, ICOON, UPLOAD FOTO, SNAPSHOT FOTO, ACHTERGROND.

KLIK OP HET ELEMENT DAT U WILT VERANDEREN

ALS U OP EEN ELEMENT HEBT GEKLIKT WERKEN ALLE FUNCTIES VOOR DÁT GESELECTEERDE ELEMENT.

In het vakje: 'geselecteerd' (midden bovenin) kunt u zien welk element geselecteerd is!
ZICHTBAAR/ONZICHTBAAR
Met de checkbox 'Aan/Uit' kunt u een element zichtbaar of onzichtbaar maken.
Het aanklikken van de aan/uit checkbox heeft geen invloed op het selecteren van een element. Het element dat geselecteerd is blijft geselecteerd, ook als het onzichtbaar is gemaakt.
GROOTTE
U verandert de grootte van een element door uw muis boven het element te houden en aan uw muiswiel te draaien.
Als u het ICOON vergroot/verkleint let erop dat u uw muis boven het 'gekleurde' of 'dichte' gedeelte houdt.
Als u geen muis met scrollwiel hebt, check de checkbox onderin links en een slider verschijnt waarmee u de elementen kunt vergroten/verkleinen.

TEKST
Er zijn 2 soorten tekst elementen! Rechte tekst en Ronde tekst.
Klik het gewenste element en type uw tekst in in het input text veld.(links boven)
Door te dubbelklikken op het tekstelement kunt u deze naar voren halen t.o.v. andere tekstelementen en het icoon.
Ronde Tekst
U verandert de lettertype-grootte met uw muiswiel en corrigeert eventueel de cirkel grootte met de bovenste slider met het teken:
De ronde tekst is niet 'draggable'. (behalve bij rechthoekige buttons).
ICOON
Klik op het gewenste icoon in de icoon scrollbar bovenin.
Scroll door de iconen met uw muiswiel.
U kunt het ICOON vast zetten door op het slotje (bij de AAN/UIT checkbox) te klikken. Het ICOON is nu niet aanklikbaar meer en kan niet meer bewegen.
FOTO UPLOAD
U kunt een foto uploaden vanaf uw eigen computer die in het button venster zal verschijnen.
Klik op de Foto Upload button en een selectie venster verschijnt. U kunt jpg en png(met transparantie) en ook swf (Flash) uploaden.
De FOTO ligt boven de achtergrond. Deze is dus niet meer te zien.
U kunt de FOTO vast zetten door op het slotje (bij de AAN/UIT checkbox) te klikken. De FOTO is nu niet aanklikbaar meer en kan niet meer bewegen.
SNAPSHOT FOTO
Als u beschikt over een webcam kunt u een SNAPSHOT maken die in het button venster zal verschijnen.
Open de camera door op de betreffende knop te klikken.
Er verschijnt (éénmalig) een venster waar u wordt gevraagd om uw toestemming te geven om de camera te aktiveren. (Dit is een Flash security maatregel)
Klik op 'toestaan'. De camera verschijnt nu en u kunt een SNAPSHOT maken door op de 'Maak Snapshot' button te klikken.
Als u weer een nieuw snapshot maakt wordt de oude overschreven.
U kunt de camera weer sluiten. Het gemaakte SNAPSHOT blijft bestaan.
Het snapshot ligt boven de ACHTERGROND en de UPLOAD FOTO. Deze zijn dus niet meer te zien.
U kunt het SNAPSHOT vast zetten door op het slotje (bij de AAN/UIT checkbox) te klikken. Het SNAPSHOT is nu niet aanklikbaar meer en kan niet meer bewegen.
ACHTERGROND
De achtergrond heeft 4 mogelijkheden:
1. Een vaste kleur:
Klik op de achtergrond en selecteer een kleur met de kleurenkiezer.
2. Gradiënt:
Klik op achtergrond en klik de checkbox 'GRAFIËNT'.
Er verschijnen nu verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen tussen 'Lineair' (strepen) en 'Radiaal' (cirkels). Met de scroller kunt u de afstand tussen de kleuren vergroten.
Er is nu een tweede kleurenkiezer aktief waarmee u in combinatie met de 'gewone' kleurenkiezer de verschillende graduele kleuren kiest.
3.Kaleidoscoop
Klik op achtergrond en klik de checkbox 'KALEIDOSCOOP'.
Er verschijnt nu een button 'Draai'. Hiermee draait u aan de kaleidoscoop met verassende effecten. U kunt een nieuw uitgangs plaatje kiezen met de scroller.
4. Patterns:
Klik op achtergrond en klik de checkbox 'PATRONEN'.
Er verschijnt nu een optie waarmee u door de verschillende patronen kan scrollen
Door alle checkboxes uit te zetten keert u terug naar de vaste achtergrond kleur.
Als u een FOTO upload of een SNAPSHOT maakt komen deze boven de ACHTERGROND te liggen. Deze is dan niet meer zichtbaar!
LETTERTYPE
Klik het gewenste tekst element en kies een font met de fontkiezer (rechts boven)
VERPLAATSEN
Houd de muis ingedrukt op het element dat u wilt verplaatsen en sleep het element naar de gewenste plaats.
Als de muis buiten de button komt blijft het geselecteerde element aan de muis 'plakken' tot het binnen de button is losgelaten.
KLEUR
Klik het gewenste element en kies een kleur met de kleurenkiezer.
ITALIC
Aktiveer italic (cursieve) tekst door bij het gewenste element de ITALIC checkbox aan te klikken. Alleen geldig voor de 3 'rechte teksten'.
OUTLINE
Aktiveer de outline door bij het gewenste element de OUTLINE checkbox aan te klikken.
De outline kleurenkiezer wordt nu aktief.
De 'inline' kleur wordt nog steeds op de normale wijze via de grote kleurenkiezer gekozen
U moet kiezen tussen schaduw of outline (deze kunnen niet beide aktief zijn).
SCHADUW
Aktiveer de schaduw door bij het gewenste element de SCHADUW checkbox aan te klikken.
U moet kiezen tussen schaduw of outline (deze kunnen niet beide aktief zijn).
ROTATIE slider
Klik het gewenste element.
U kunt de elementen draaien via de 'slider' met het rotatie teken.
BREEDTE slider
Klik het gewenste element.
U kunt elementen breder of smaller maken via de onderste 'slider' met het 'uittrek' teken:
Doorzichtbaarheid
Klik het gewenste element.
U kunt elementen doorzichtbaarder met de scroller, rechts boven de sliders.
De ACHTERGROND is niet onzichtbaar te maken.